مقادير كريم الكراميل:
5 بيضة
1/2 كوب سكر
1/2 لتر لبن
فانيليا
طريقة تحضيره:
اضربي البيض كويس مع السكر بالمضرب لغاية لما تحسّي إن السكّر ذاب تماماً، وبعد كده ضيفي اللبن والفانيليا.
لتحضير الكراميل:
1/3 كوب سكّر وبتسيّحيه على النار لغاية لونه ما يبقى ذهبي، وبعد كده حطي الكراميل في القالب أو الصينية اللي هتعملي فيها الكيكة، وحطيه في الثلاجة لغاية ما يجمد.
مقادير الكيك:
2 بيضة
1/2 كوب زيت
كوب سكر ناعم
كوب دقيق
2 معلقة كبيرة لبن
فانيليا
بيكينج باودر
ذرة ملح
لتحضير الكيك:
1- اضربي البيض كويس بالمضرب، وبعد كده حطي السكر واضربيهم مع بعض كويس جداً لغاية ما يذوبوا.
2- بعد كده ضيفي عليهم اللبن والزيت والفانيليا والبيكينج باودر والملح واضربيهم كلهم مع بعض كويس.
3- بعد كده ضيفي باقي المكوّنات، واخلطيهم مع بعض كويس جداً واضربيهم بالمضرب.
طريقة الترتيب في الصينية:
1- بعد ما الكراميل يجمد، طلّعي الصينية من الثلاجة، وبعد كده صُبّي فيها الكريم وبعد كده عجينة الكيكة، وساوي سطح الكيكة كويس.
2- حطي الصينية في حمام ماء ساخن، ودخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة، وبعد ما تحسي إن الكيكة استوت، طلعيها وحطيها في الثلاجة شوية، وبعد كده قدميها.. وبالهنا والشفا