منتدى كلية تربية المنصورة

اهلا بك زائرنا العزيز
إذا كنت عضـــــــــو
فيجب عليك تسجيـــل
الدخـــــــــــــــــــول
اما إذا كنت زائر جديد
فيجب عليك التسجيل أولا
كيكة الكريم كراميل .....تحفة 467423
منتدى كلية تربية المنصورة

اهلا بك زائرنا العزيز
إذا كنت عضـــــــــو
فيجب عليك تسجيـــل
الدخـــــــــــــــــــول
اما إذا كنت زائر جديد
فيجب عليك التسجيل أولا
كيكة الكريم كراميل .....تحفة 467423
منتدى كلية تربية المنصورة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةبوابه تربيهأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كيكة الكريم كراميل .....تحفة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
sandy
عضو ذهبي
عضو ذهبي
sandy


انثى
العذراء التِنِّين
عدد المساهمات : 1384
العمر : 35
المزاج : يارب لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك وعظيم سلطانك
الدوله : كيكة الكريم كراميل .....تحفة 3dflag10
المهنه : كيكة الكريم كراميل .....تحفة Profes10
الهوايه : كيكة الكريم كراميل .....تحفة Unknow11
النقاط : 57487

كيكة الكريم كراميل .....تحفة Empty
مُساهمةموضوع: كيكة الكريم كراميل .....تحفة   كيكة الكريم كراميل .....تحفة Icon_minitimeالسبت أغسطس 28, 2010 8:01 am

مقادير كريم الكراميل:
5 بيضة
1/2 كوب سكر
1/2 لتر لبن
فانيليا

طريقة تحضيره:
اضربي البيض كويس مع السكر بالمضرب لغاية لما تحسّي إن السكّر ذاب تماماً، وبعد كده ضيفي اللبن والفانيليا.

لتحضير الكراميل:
1/3 كوب سكّر وبتسيّحيه على النار لغاية لونه ما يبقى ذهبي، وبعد كده حطي الكراميل في القالب أو الصينية اللي هتعملي فيها الكيكة، وحطيه في الثلاجة لغاية ما يجمد.

مقادير الكيك:
2 بيضة
1/2 كوب زيت
كوب سكر ناعم
كوب دقيق
2 معلقة كبيرة لبن
فانيليا
بيكينج باودر
ذرة ملح

لتحضير الكيك:
1- اضربي البيض كويس بالمضرب، وبعد كده حطي السكر واضربيهم مع بعض كويس جداً لغاية ما يذوبوا.

2- بعد كده ضيفي عليهم اللبن والزيت والفانيليا والبيكينج باودر والملح واضربيهم كلهم مع بعض كويس.

3- بعد كده ضيفي باقي المكوّنات، واخلطيهم مع بعض كويس جداً واضربيهم بالمضرب.

طريقة الترتيب في الصينية:
1- بعد ما الكراميل يجمد، طلّعي الصينية من الثلاجة، وبعد كده صُبّي فيها الكريم وبعد كده عجينة الكيكة، وساوي سطح الكيكة كويس.

2- حطي الصينية في حمام ماء ساخن، ودخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة، وبعد ما تحسي إن الكيكة استوت، طلعيها وحطيها في الثلاجة شوية، وبعد كده قدميها.. وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كيكة الكريم كراميل .....تحفة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» وجه القمر بقلم كراميل نور
» كيكة العسل والبندق
» كيكة جوز الهند بالموز
» كيكة البرتقال
» كيكة الباونتى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى كلية تربية المنصورة  :: الاسره والمجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى: