منتدى كلية تربية المنصورة

اهلا بك زائرنا العزيز
إذا كنت عضـــــــــو
فيجب عليك تسجيـــل
الدخـــــــــــــــــــول
اما إذا كنت زائر جديد
فيجب عليك التسجيل أولا
شوربة سى فود 467423
منتدى كلية تربية المنصورة

اهلا بك زائرنا العزيز
إذا كنت عضـــــــــو
فيجب عليك تسجيـــل
الدخـــــــــــــــــــول
اما إذا كنت زائر جديد
فيجب عليك التسجيل أولا
شوربة سى فود 467423
منتدى كلية تربية المنصورة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةبوابه تربيهأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 شوربة سى فود

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
????
زائر
avatar



شوربة سى فود Empty
مُساهمةموضوع: شوربة سى فود   شوربة سى فود Icon_minitimeالأحد ديسمبر 26, 2010 1:57 pm



شوربة سى فود 07d1ff3384f044d87512067e62c395e9
بصله كبيره مقطعه جوانح -- 3 فصوص ثوم كبير -- فلفل رومي الوان مقطع مكعبات -- 2 طماطم متوسطه مقطعه مكعبات برضه .







نص كيلوا جمبري مقشر ــ نص كيلوا كاليماري (حبار) مقشر ــ كيلوا كابوريا ــ كيلو بكلويز





نص كوب لبن ــ 2 ملعقه دقيق ــ ملح وبهارات سمك





====================







تجهيز المكونات





طبعا البصل والتوم والفلفل والطماطم قطعناهم فوق اهو





السي فود بقى





الجمبري ممكن تشتريه اصلا متقشر أو تجبيه فريش وتقشريه وتغسليه كويس ولو كان كبير شويه افتحي ضهره





الكلماري برضه نفس الموضوع فى منه مقشر جاهز فلبينى وصينى وفيتنامي
مالي السوق ب 13 جنيه كيلوا صافي





الكابوريا نقشرها برضه نشيل الادين كلها ونفتحها ونقسم
قلبها اثنين ونغسلها كويس وده الى هانستعمله



وممكن ناخد كمان شوية ادين كده تكون كبيره وسليمه
وشكلها حلو بتعمل طعم للشوربه وشكل حلو للطبق





البكلويز بقى ده نجيبه ننقعه حوالي ساعتين لحد لما يفتح
وتمسكيه تغسليه واحده واحده تحت الميه عشان تتأكدي انه مافيش
فيه رمل من جوه والى ما تعرفيش تفتحيها ارميها عشان ممكن تكون وحشه او مليانه رمل







الطريقه :





شوفوا هى اهم حاجه فى الطريقه بقى بعد كده الترتيب





الاول هانضيف البصل والخضار بالترتيب ده وبين كل واحد والتاني دقيقتين تقريبا





البصل ـــ الفلفل ــــ الثوم ــــ الطماطم





باحب اسيب شوية فلفل وطماطم ابقى اضيفهم فى الاخر بيدوا شكل وطعم حلو اوي







نبدأ نضيف المكونات الاساسيه للشوربه الى هى السي فود :



برضه بالترتيب ده وبين كل واحد والتاني 3 دقائق وكل
ما نضيف مكون نقلبه مع الى قبله بس مش بالمعلقه عشان
ما تتهريش الحاجه نسمك الحله كده ونطقها





الكلماري ـــ الكابوريا ـــ البكلويز ـــ الجمبري





ونضيف الملح والتوابل





بعد كده نحط ميه نغطي بها المكونات كلها ونسيبها تغلي





وعلى ماتغلي نجيب نص كوباية اللبن الى فوق دي وندوب
فيها معلقتين دقيق وممكن نخليها معلقه دقيق ومعلقه نشا





وبعدين لما يغلي الخليط نصب اللبن مع الدقيق عليها
من خلال مصفاه صغيره عشان ما ناخدش كلاكيع دقيق ونقلب كويس
واحنا بنصبها عشان ما تكلعكعش برضه .





وبعدين نضيف شوية الفلفل والطمطام الى كنا سايبنهم
فوق ونقلب كويس ونظبط الملح ونسيبها تغلي 3 دقايق كده
لحد ما الشوربه تتخن شوي





ونطفي عليها ونغرفها فى سلطنيات ونزين وشها
بشوية كسبره او بقدونس وزي ما تحبي





ونقدم معاها نص لمونه



وممكن نقدم معاها أرز ابيض وتبقى وجبه كامله











ملحوظات :



ـــ ممكن بدل الدقيق والنشا نستخدم اكياس شوربه
جاهزه فى مخصوص للسي فود لكن المنتشر اكتر اكياس
شوربة الدجاج والمشروم وكله ماشي يعنى مافيش مشكله





ـــ ممكن نضيف مكعبات سمك بس دي بتكون
اخر حاجه خالص قبل ما نحط اللبن بالدقيق على طول عشان ما بياخدش سوا خالص





ـــ ممكن نعمل الشوربه بمكونات عددها اهل من
كده طبعا الى متوفر فى السوق ساعتها لانها اغلبها لها مواسم معينه



لكن المجمد بيحل المشاكل كلها دلوقتي





ـــ يفضل انها تتاكل على طول بمجرد الانتهاء من طبخها بتكون احلى بكتير





ـــ ما تسويهاش كتير كل السي فود لو استوى كتير بيبقى مش حلو خالص





ـــ الكميه تكفي مثلا 6 اشخاص


عدل سابقا من قبل Miss Dodda في الإثنين ديسمبر 27, 2010 10:18 am عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dodo55
عضو ماسى
عضو ماسى
dodo55


انثى
الاسد القرد
عدد المساهمات : 6144
العمر : 31
المزاج : الحمدلله : على مَـا أنا ، بــه الآن . .وَ الحمدلله : على مَـا سيـــــأتي . .وَ الحمدلله : على كل حال ..
الدوله : شوربة سى فود 3dflag10
المهنه : شوربة سى فود Collec10
الهوايه : شوربة سى فود Readin10
النقاط : 56969

شوربة سى فود Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة سى فود   شوربة سى فود Icon_minitimeالأحد ديسمبر 26, 2010 2:48 pm

يسلمولنا إيديكي ياغاده
هتبقي طباخه ماهره
ست بيت ولا كلمه
ثااااانكس ياقمرايه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
jemsbomb
عضو ذهبي
عضو ذهبي
jemsbomb


شوربة سى فود Ebda4e_4
ذكر
الجوزاء التِنِّين
عدد المساهمات : 1416
العمر : 35
المزاج : اهو عايش
الدوله : شوربة سى فود 3dflag10
المهنه : شوربة سى فود Studen10
الهوايه : شوربة سى فود Painti10
النقاط : 56830

شوربة سى فود Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة سى فود   شوربة سى فود Icon_minitimeالإثنين ديسمبر 27, 2010 10:05 am

بجد فيرى دليشس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر
avatar



شوربة سى فود Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة سى فود   شوربة سى فود Icon_minitimeالإثنين ديسمبر 27, 2010 10:19 am


منورنى بجد
تسلمولى يارب بجد
اوووووووووووى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
HazemBahaa
عضو سوبر
عضو سوبر
HazemBahaa


ذكر
الجدي التِنِّين
عدد المساهمات : 249
العمر : 35
المزاج : قلقان
الدوله : شوربة سى فود 3dflag10
المهنه : شوربة سى فود Profes10
الهوايه : شوربة سى فود Painti10
النقاط : 51026

شوربة سى فود Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة سى فود   شوربة سى فود Icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 29, 2010 9:05 am

بموت في شربة السي فود


جوعتيني بس مش مشكلة

تسلميييييييييييييييييييييييييييي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر
avatar



شوربة سى فود Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة سى فود   شوربة سى فود Icon_minitimeالإثنين يناير 03, 2011 9:36 am

HazemBahaa كتب:
بموت في شربة السي فود


جوعتيني بس مش مشكلة

تسلميييييييييييييييييييييييييييي

منورنى يا حازم بجد
تسلم يارب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
شوربة سى فود
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» شوربة الجمبري...لذيييييييييييييييييييييذة
» شوربة الجمبرى بالكريمة
» شوربة الثوم بالكريمة
» شوربة الدجاج والخضروات
» شوربة المأكولات البحرية بالليمون

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى كلية تربية المنصورة  :: الاسره والمجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى: