اللصيمة
من أحلي الاكلات
وكل العرايشية بيحبوها ودي اكلة من الاكلات الاساسية للعرايشية
وانا جبتلكم معايا طريقة عمل اللصيمة
اتفضلوا
المكونات :
هنحضر كيلوأو أثنين من الدقيق
وهنحضر كوب من زيت الزيتون
وهنحضر 3 فصوص من الثوم
واحضار عجر " ثمر البطيخ وهو في حجم البرتقال "أو بازنجان على حسب الى موجود
طماطم
طبعاً أهم حاجه لازم نكون مجهزينها هى الحطب أى وسائل توليع النار من فحم الى آخره
طريقة التحضير:
أولاً تجهيز العجينه وعجنها وتحويلها الى قرصه كبيره وبعد ذلك نشعل النار حتى تكون جمر
وبعد ذلك نضع قرص العجينه أسفل الجمر ونستنى ربع ساعه وبعد ذلك نقلب القرص على
الوجه الاخر ملحوظه بالنسبه للوقت الى بننتظر فيه حتى نقلب
القرص على الوجه الآخر فهو على حسب قوة الجمر
وأثناء ذلك نضع العجر أو البازنجان فى النار حتى تستوى وبعد ذلك
يتم أخلاء العجر أو البازنجان من القشر اللى عليه
وبعد ذلك نحضر حله فارغه ثم نضيف العجر أو البازنجان
المقشر فيه والطماطمبعد التقطيع ونضيف القليل من زيت الزتون ثم نضيف الثلاث فصوص من الثوم مطحونة
ثم بأضافة قرن من الفلفل الحراق وبالاخص الفلفل العرايشى
وأضافة الملح بالمعقول بعد ذلك نذهب الى القرصه لنرى اذا كانت استوت
ولا لأ اذا استوت نحضر صينيه ثم نبدأ بتقطيع القرصه وبخلطها بخليط العجر او البازنجان
الى عملناه ثم خلطهما ببعض كويس ثم
ثم نضيف زيت الزيتون
بالهناء والشفاء