منتدى كلية تربية المنصورة

اهلا بك زائرنا العزيز
إذا كنت عضـــــــــو
فيجب عليك تسجيـــل
الدخـــــــــــــــــــول
اما إذا كنت زائر جديد
فيجب عليك التسجيل أولا
فتة الفراخ بالزبادي 467423
منتدى كلية تربية المنصورة

اهلا بك زائرنا العزيز
إذا كنت عضـــــــــو
فيجب عليك تسجيـــل
الدخـــــــــــــــــــول
اما إذا كنت زائر جديد
فيجب عليك التسجيل أولا
فتة الفراخ بالزبادي 467423
منتدى كلية تربية المنصورة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةبوابه تربيهأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فتة الفراخ بالزبادي

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
sandy
عضو ذهبي
عضو ذهبي
sandy


انثى
العذراء التِنِّين
عدد المساهمات : 1384
العمر : 36
المزاج : يارب لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك وعظيم سلطانك
الدوله : فتة الفراخ بالزبادي 3dflag10
المهنه : فتة الفراخ بالزبادي Profes10
الهوايه : فتة الفراخ بالزبادي Unknow11
النقاط : 58857

فتة الفراخ بالزبادي Empty
مُساهمةموضوع: فتة الفراخ بالزبادي   فتة الفراخ بالزبادي Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 16, 2009 9:34 am

فتة الفراخ بالزبادي
فتة الفراخ بالزبادي Kamar_05





المقادير:-

• فرخة كاملة
• 3 أكواب أرز
• 5 خبز شامي
• 2 معلقة كبيرة ثوم مدقوق
• 1/3 كوب خل
• زيت عباد الشمس للقلي
• 7 علب زبادي
• 2 معلقة كبيرة سمن بلدي
• 1/2 كوب لوز
• 1/2 كوب صنوبر
• ملح وفلفل

الطريقة:-

1. هاتي الفرخة واغسليها كويس وبعد كده اسلقيها، بعد ما الفرخة تستوي أخليها من العظم والجلد وقطعيها شرائح.

2. هاتي الأرز واغسليه، وبعد كده هاتي حلة وحطي فيها معلقة سمنة ومعلقة زيت وضيفي إليهم الأرز وقلبيه معاهم لمدة خمس دقائق.. بعد كده ضيفي إليه شوربة الفرخة.

3. أثناء ما الأرز بيستوي هاتي الخبز وقطعيه قطع متوسطة الحجم وحمريه في الزيت لغاية ما لونه يبقى دهبي وبعد كده حمصيه في الفرن.
4. سخني معلقة سمن فوق نار خفيفة وضيفي إليها معلقة كبيرة ثوم وقلبيهم مع بعض لغاية ما لون الثوم يبقى دهبي، ضيفي إليه الخل وسيبيه لغاية ما يغلي وبعد كده ضيفي إليه كوب مرقة فراخ وسيبيهم لمدة خمس دقائق على النار.
5. اخلطي الزبادي في طبق مع معلقة خل و1/2 معلقة ثوم وملح وفلفل وقلبيهم مع بعض وبعد كده حطيه في التلاجة.
6. هاتي اللوز واغليه في المية لمدة 1/4 ساعة وبعد كده قشريه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحمري اللوز والصنوبر كل على حدة..
7. هاتي طبق زجاجي وحطي فيه الخبز المحمر ومن فوقه حوالي 1/2 كوب من صلصة الخل والثوم وبعد كده حطي الأرز.
8. ضيفي قطع الفراخ إلى المتبقي من صلصة الخل والثوم وسخنيهم مع بعض على نار متوسطة لمدة دقيقة علشان الفراخ تتشرب من الصلصة، بعد كده حطيها فوق الأرز وحطي الزبادي ومن فوقه معلقة سمن ساخنة، ورشي على الطبق من فوق اللوز والصنوبر.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shams2009
عضو ذهبي
عضو ذهبي
shams2009


انثى
الاسد الثعبان
عدد المساهمات : 875
العمر : 35
النقاط : 57902

فتة الفراخ بالزبادي Empty
مُساهمةموضوع: رد: فتة الفراخ بالزبادي   فتة الفراخ بالزبادي Icon_minitimeالخميس سبتمبر 17, 2009 7:09 am

ميرسي ياقمرة ع الطريقة الحلوة دى


وغالبا انا جعت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فتة الفراخ بالزبادي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» عجة الفراخ بالزعتر
» طريقه عمل الفراخ النجتس ::::::::::::::::::
» شرائح الفراخ بصوص الفلفل الأحمر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى كلية تربية المنصورة  :: الاسره والمجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى: